И Лестър не можа да спре Ман Сити по пътя им към титлата (видео)

21:51
И Лестър не можа да спре Ман Сити по пътя им към титлата (видео)

Манчестър Сити има нужда от още само 11 точки, за да официализира титлата си Премиър лийг, след като надигра с 2:0 като гост отбора на Лестър, който заема трето място във временното класиране. С този успех "гражданите" официално детронираха Ливърпул, тъй като разликата между двата отбора вече е 28 точки, а мърсисайдци могат да спечелят още максимум 27 до края на сезона. Бенжамен Менди (58') и Габриел Жезус (74') донесоха успеха на гостите, които взеха частичен реванш за разгромната загуба от Лестър в началото на сезона.

Брендън Роджърс  направи две промени в сравнени с последния двубой на "лисиците". Даниел Амарти и Марк Олбрайтън започнаха за сметка на Перейра и Союнджу. Джеймс Мадисън бе възстановен, но остана на пейката за началото и влезе в игра 20-ина минути преди края. 

Кайл Уокър, Кевин Де Бройне, Фернандиньо и Рияд Марез започнаха за "гражданите". Това бяха и четирите корекции на Джосеп Гуардиола в сравнение с мача с Фулъм. Серхио Агуеро, който в началото на седмицата обяви, че ще напусне клуба след края на сезона, отново бе титуляр, въпреки че Габриел Жезус също стартира.

Още е петата минута Фернандиньо прати топката във вратата на Шмайхел с хубав удар от границата на наказателното поле. Попадението обаче бе отменено заради това, че Серхио Агуеро бе в положение на засада и влияеше на реакцията на стража на домакините, въпреки че не игра с топката. В 22-рата минута късметът отново обърна гръб на гостите, след като страхотен изстрел на Де Бройне срещна гредата. 

Манчестър Сити продължи да доминира и много рядко "лисиците" се докосваха въобще до топката. Домакините запознаха да опитват контраатаки едва в последните десетина минути на полувремето.

Рияд Марез и Жезус пропуснаха две чудесни възможности точно преди почивката. В първия случай Шмайхел спаси с крак, а след това ударът на бразилеца премина над вратата. В добавеното време Джейми Варди прати топката във вратата на Едерсон, но и това попадение правилно бе отменено заради засада. 

В 59-ата минута лидерът в Премиър лийг най-сетне проби отбраната на Лестър. Шмайхел парира удар на Марез, но Родри центрира отново в наказателното поле, търсейки Жезус на далечната греда. Олбрайтън отклони топката на пътя на Менди, който много технично я прати с десния крак в далечния ъгъл.

В 74-тата Де Бройне отправи поредния страхотен извеждащ пас. Белгиецът получи от Марез и намери пролука, за да изведе по земя Жезус. Бразилецът продължи към Стърлинг, който не успя да стреля, но задържа добре и му върна, след което Жезус вкара отблизо, оформяйки крайния резултат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация