Джейдън Санчо: Този рефер има нужда от проверка

20:50
Джейдън Санчо: Този рефер има нужда от проверка

Борусия Дормтунд изненада мнозина с представянето си на "Етихад" по време на първия 1/4-финален сблъсък от Шампионската лига срещу Манчестър Сити, На пръв поглед "жълто-черните" постигнаха добър турнирен резултат, но той можеше да бъде далеч по удобен за гостите, ако през първото полувреме румънският рефер Овидиу Хацеган не бе отменил чист гол на Джуд Белингам. Едерсон, който бе пред своето наказателното поле, не успя да обработи топката при едно дълго подаване, от което английският талант се възползва, отрадна кълбото и след това го прати в опразнената врата. В опита си да изчисти Едерсон изрита крака на Белингам, но Хацеган реши, че футболистът на Борусия е извършил нарушението, отмени попадението и показа жълт картон на 17-годишния играч.

Мнозина, включително самият Белингам, изразиха изненадата си от това, че ВАР не се намеси, за да коригира решението му. Истината е, че видеоасистентите нямаха право да направят това, защото Хацеган вече бе извършил друга голяма грешка и тя се състои във факта, че той даде своя сигнал за нарушение преди топката да премине голлинията. Това постави хората, отговарящи за ВАР, в абсурдната ситуация да не могат да се намесят въпреки очевидната грешка на рефера.

Привържениците на Борусия останаха бесни от тази несправедливост, а Джейдън Санчо, който не можа да вземе участие в двубоя, написа в "Туитър": "Този рефер има нужда от проверка".

Самият Белингам също недоумяваше защо голът му бе отменен: "Сигурен съм, че спечелих топката чисто. Всичко, което ми казаха, бе, че получавам картон и това е нарушение, защото съм влязъл с бутоните напред. Имат толкова много камери и телевизионни повторения, но не изчакаха малко, за да проверят ситуацията".

Токио 2020

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация