Рома обърна Аякс и е с единия крак на полуфинал (видео)

23:43
Рома обърна Аякс и е с единия крак на полуфинал (видео)

Аякс загуби от Рома с 1:2 като домакин в първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа. Дейви Клаасен откри резултата в 39-ата минута, а Лоренцо Пелегрини изравни в 57-ата минута. Ибанйес донесе победата на гостите с попадение в 87-та минута.


В 11-ата минута Джеко получи топката от Пелегрини и стреля, но топката мина покрай дясната греда на Скерпен. В този период Аякс играеше повече с топката, но гостите успяваха да организират опасни контаатаки. Младият вратар на нидерландците трябваше да се намесва в 16-ата минута след мощен удар на Кристанте от дистанция. 


Спинацола направи нов пробив в 23-ата минута и намери Джеко. Нападателят стреля от границата на наказателното поле, но не затрудни вратаря на домакините. Спинацола обаче получи контузия и малко по-късно трябваше да напусне терена, а на негово място влезе Рикардо Калафиори. Душан Тадич получи шанс за удар след отлично подаване на Антони. Сърбинът стреля покрай вратата.


Грешка в защитата на Рома позволи на тима на Ерик тен Хаг да открие резултата в 39-ата минута. Диавара върна назад към Манчини, който остави топката необяснимо и Клаасен я взе. Той намери Тадич, който му върна на отлична позиция и Клаасен изведе Аякс напред. Секунди по-късно "вълците" можеха да получат и втори гол. Пау Лопес успя да отклони топката след удар на Антони.


В началото на втората част грешките на римляните отново можеше да бъдат фатални. Този път Пау Лопес си усложни живота. Вратарят прати топката на крака на Антони, но за негово щастие Тадич не успя да намери пространство за удар. Аякс определено доминираше в тези минути и малко по-късно Ибанйес трябваше да се справя с опасно центриране, но успя да се намеси преди топката да стигне до Антони.


 Неразумните действия в защитата на Рома продължаваха, но нидерландците не се възползваха от тях. Ибанйес повали Тадич в наказателното поле и домакините получиха дузпа. Сърбинът би в средата на вратата и Лопес я изби. 


След пропусната дузпа "вълците" взеха инициативата. Удар с глава на Джеко прати топката във външната страна на мрежата. В 57-ата минута гостите изравниха след грешка на вратаря на домакините. Пелегрини се разписа от фаул, след като младият страж не успя да отрази добре удара и пропусна топката да се озове в мрежата.


На другата врата Пау Лопес също можеше да се изяви в негативен план. Вратарят не се справи добре с удар на Таляфико и топката се изплъзна от ръцете му, но отиде покрай вратата. Малко по-късно стражът се справи по-добре, като спря влезлия като резерва Броби. Той бе на точното място и при опита на Антони да го преодолее с удар с пета.

АЯКС - РОМА 1:2


1:0 - Клаасен (39)
1:1 - Пелегрини (67)
1:2 - Ибанйес (87)


АЯКС: Шерпен, Таляфико, Алварес, Мартинес, Тимбер, Ренш, Клаасен, Гравенберх, Тадич, Нерес, Антони


РОМА: Лопес, Спинацола, Ибанйес, Кристанте, Манчини, Перес, Диавара, Пелегрини, Верету, Педро, Джеко

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация