Шокираща загуба на Надал на клея в Монте Карло (видео)

08:46
Шокираща загуба на Надал на клея в Монте Карло (видео)

Световният номер 8 Андрей Рубльов постигна една от най-знаменитите победи в кариерата си, след като се превърна в едва петия тенисист с победа над Рафаел Надал на "Мастърс"-а в Монте Карло. Руснакът се наложи с 6:2, 4:6, 6:2 за 2 часа и 33 минути игра и се присъедини към престижната компания на Гийермо Кория, Новак Джокович, Давид Ферер и Фабио Фонини, които имат във визитката си успех над 11-кратния шампион в Княжеството. Любопитното е, че Рафа губи за първи път след спечелен сет на сметката си.

Краля на клея не се изпоти много при победата над Григор Димитров в четвъртък, но поне в половината двубой срещу Рубльов не поддържаше високо ниво и съвсем логично се засипа с проблеми още от първия сет. Борбеният дух на Матадора го изведе до обрат във втората част, но непредизвиканите грешки и умората наклониха везните в полза на устремения шести поставен в схемата руснак.

Рубльов ще се изправи срещу Каспер Рууд на полуфиналите, след като по-рано днес норвежецът практически детронира Фабио Фонини, който спечели турнира през 2019 година след елиминиране именно на Надал. Руснакът за втори пореден "Мастърс" стига до полуфиналите и затвърждава невероятната си форма от началото на 2021, като вече не бива да се счита само за "майстор" на категорията АТР 500.

Надал за 16-и пореден път стигна четвъртфиналите в Монте Карло, но остана сравнително далеч от желаната 12-а титла. Така след отпадането на Новак Джокович по-рано в турнира битката за трофея ще се реши измежду Рубльов, Рууд, Стефанос Циципас и Даниел Еванс, като за всеки един от тях това ще е първи успех в най-високата категория на АТР.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация