Челси надви Ман Сити и отива на финал за ФА къп (видео)

21:22
Челси надви Ман Сити и отива на финал за ФА къп (видео)

Челси победи Манчестър Сити с 1:0 на стадион "Уембли" в полуфинален мач от турнира ФА къп. Хаким Зиеш откри резултата в 55-ата минута.


Челси започна да създава проблеми на съперника от самото начало. "Сините" стартираха агресивно и с висока преса притесняваха играчите на Сити. Те се не възползваха от първата ситуация, в която успяха да вземат топката при подобна ситуация. В шестата минута лондончани организираха отлична бърза атака. Вернер бе изведен отляво, той напредна и намери Зиеш, който прати топката в мрежата. Попадението не бе зачетено, защото германецът бе в засада при подаването. 


Манчестър Сити стигна до първата си възможност в десетата минута. Удар на Габриел Жезус от дистанция не затрудни Кепа. Атаките на Челси обаче изглеждаха по-опасни и защитата на "гражданите" и вратаря Стефън трябваше да се справят с няколко центрирания. В 19-ата минута Бен Чилуел получи възможност да открие резултата. Зиеш изведе Рийс Джеймс отдясно, а той центрира отлично. Чилуел имаше време, но не успя да намери добре топката от въздуха.


Тактиката на Тухел даваше резултат на този етап, защото отборът му доминираше. Лондончани дори имаха предимство във владеенето на топката - нещо, което се случва изключително рядко в срещите на Манчестър Сити. Постепенно темпото намаля и двата отбора се задоволяваха да чакат грешка на съперника, а положения пред двете врати липсваха. Към края на полувремето отборът на Гуардиола имаше известно предимство, но то не доведе до нещо сериозно пред вратата на Кепа.

 

В началото на второто полувреме Сити загуби Кевин Де Бройне. Белгиецът получи контузия в глезена и бе заменен от Фил Фоудън. Ситуацията се усложи за Ман Сити в 55-ата минута, тъй като Челси поведе. Маунт изведе Вернер зад защитата. Германецът напредна и намери Зиеш пред вратата. Вратаратя Зак Стефън излезе късно и мароканецът заби топката в мрежата. 

 

Лондончани имаха сериозно предимство в този период. Те уверено владееха топката, не допускаха опасности пред вратата си и използваха всяка възможност, за да нападат. В 59-ата минута Зиеш пропусна да удвои аванса на Челси. След дълго подаване Рубен Диас не се ориентира добре и бившият играч на Аякс се озова сам срещу Стефън. Зиеш стреля в обсега на вратаря, който се бе позиционирал доста по-добре, отколкото при гола.


ЧЕЛСИ - МАН СИТИ 1:0


1:0 - Зиеш (55)


ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета, Тиаго Силва, Рюдигер, Джеймс, Жоржиньо, Канте, Чилуел, Маунт, Зиеш, Вернер


МАН СИТИ: Стефън, Кансело, Диас, Лапорт, Менди, Родриго, Фернандиньо, Де Бройне, Торес, Стърлинг, Жезус

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация