Ман Юнайтед подчини Бърнли на "Олд Трафорд" (видео)

20:00
Ман Юнайтед подчини Бърнли на "Олд Трафорд" (видео)

Манчестър Юнайтед победи Бърнли с 3:1 на "Олд Трафорд" в среща от 32-я кръг на английската Висша лига. Мейсън Грийнууд откри в 48-ата минута, но само две по-късно Джеймс Тарковски изравни. Шест минути преди края Грийнууд отбеляза втори гол. В последните секунди на даденото от съдията продължение на редовното време Единсон Кавани оформи крайния резултат. 


Домакините изживяваха лек шок по-малко от 20 секунди след първия съдийски сигнал, след като Дийн Хендерсън излезе некоординирано напред и Крис Ууд го прехвърли с глава. Попадението обаче бе отменено заради тънка засада на нападателя. След този момент "червените дяволи" взеха инициативата и в 10-ата минута Пийкок-Фаръл трябваше да се намесва брилянтно, за да спаси удар с глава на Пол Погба, след който топката бе насочена към горния ляв ъгъл. Стражът на гостите отново се прояви добре в 30-ата минута, когато успя да избие остър шут на Рашфорд. В крайна сметка обаче планът на Шон Дайк успя през първото полувреме, в което Бърнли не стоя никак лошо на терена на "Олд Трафорд".


Още в началото на второто полувреме - в 48-ата минута, домакините излязоха напред в резултата. Шоу подхвана топката от собствената си половина, след което пусна към Рашфорд, който много бързо напредна и се озова в наказателното поле. Нападателят потърси Бруно Фернандеш, който хитро пропусна топката за Грийнууд. Последният стреля от движение в далечния ъгъл за 1:0.

Само две минути след това Бърнли изравни резултата, след като Тарковски надскочи Уан-Бисака и Магуайър и с глава прати топката във вратата на Хендерсън. Капитанът на Юнайтед претендираше, че е бил фаулиран, но нарушение не бе отсъдено и голът бе зачетен.


Шест минути преди края Грийнууд отново попадна в прегръдките на своите съотборници след асистенция на Погба. В 93-та минута, Кавани, който влезе като резерва на почивката, реализира трети гол и сложи точка на спора. 

 

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Мактоминей, Погба, Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд


Бърнли: Пийкок-Фаръл, Лоутън, Тарковски, Мий, Тейлър, Корк, Уестууд, Браунхил, Гудмундсон, Макнийл, Ууд

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация