"Гардиън": Два от дванайсетте клуба са напът да се откажат от Суперлигата

19:56
"Гардиън": Два от дванайсетте клуба са напът да се откажат от Суперлигата

Манчестър Сити и Челси изпитват сериозни съмнения и има вероятност да се откажат от идеят за Европейска Суперлига, съобщава изненадващо "Гардиън". Това е станало ясно по време на днешния конгрес на УЕФА, на който бунта на 12-те клуба, които обявиха създаването на алтернативния турнир в неделя вечер, естествено, бе основна тема. 

Вестникът допълва, че по-малко от половината от тимовете, които бяха обявени като основатели, са фанатично вярващи в идеята. Останалите продължават да имат сериозни съмнения за случващото се и може да решат да променят позицията си, тъй като са сериозно притеснени от изключително негативния отзвук по света, както и нарастващият натиск от страна не само на спортните организации, но и на политическо ниво. Тези тимове по-скоро са били мотивирани от перспективите за финансова изгода, отколкото от противоречията с УЕФА.

Това е в разрез с появилите се до този момент информации, че всички 12 клуба са абсолютно предани на идеята и нямат намерение да отстъпват. Отказ на някои от отборите може бързо да внесе нежелани пукнатини в плановете на бунтовниците и би могло да се окаже фатално за бъдещето на проекта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация