Английските клубове се отказаха от участие в Суперлигата

10:23
Английските клубове се отказаха от участие в Суперлигата

Проектът за европейска Суперлига е пред тотален провал. По-рано тази вечер представители на 12-те клуба, които обявиха създаването на турнира, се събраха на спешна среща, но на този етап липсва официално изявление след нея. Резултатите обаче са налице. След като Манчестър Сити пръв обяви, че се оттегля от Суперлигата, това в рамките на броени минути сториха и останалите пет английски клуба - Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси и Тотнъм. 

От Манчестър Сити написаха, че са започнали процедура по оттегляне от Суперлигата, от Ливърпул информираха, че участието им в предложения отцепнически турнир е прекратено, а от Манчестър Юнайтед подчертаха, че са се вслушали в мнението на феновете си, правителството на Великобритания и другите заинтересовани страни, преди да стигнат до решението за отказ. Президентът на Тотнъм Даниел Леви изрази съжаление за безпокойството, причинено на привържениците, а от Арсенал официално се извиниха на своите фенове и определиха като грешка първоначалното съгласие да станат част от Суперлигата.

Според испанското радио Cope твърдо зад идеята за Суперлига стоят Барселона и Атлетико Мадрид. Те обаче няма да имат избор освен да се оттеглят, след като това вече сториха пет от шестте английски участника. Това важи и за италианските Милан, Интер и Ювентус.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация