Пирин Благоевград се завърна в елита

20:10
Пирин Благоевград се завърна в елита

Отборът на Пирин (Благоевград) се завърна в елита на българския футбол. "Орлетата" победиха с 2:0 Литекс в Ловеч в мач от 29-ия кръг на Втора лига и по този начин тимът вече няма как да бъде изместен от едно от двете първи места, които дават право на участие в efbet Лига през следващия сезон. Антон Карачанаков бе автор на двете попадения, които паднаха през втората част на срещата.

Така Пирин се завръща в елита на българския футбол след три сезона във втория ешелон. Последно "орлетата" бяха в Първа лига през сезон 2017/2018. С победата си днес играчите на Уорън Фийни събраха 59 точки на сметката си. В следващия кръг пък имат по програма мач с Кариана (Ерден), който се отказа от участие на полусезона, така че добавят още три в актива си, което ги прави недостижими в местата, даващи промоция.

От своя страна Литекс остава в средата на таблицата с актив от 32 точки и осма позиция. При това положение ловчанлии доиграват сезона, след като нямат надежди за първите места, а в същото време не се и опасяват за мястото си в професионалния футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация