Ливърпул с нова чутовна издънка във Висшата лига (видео)

16:30
Ливърпул с нова чутовна издънка във Висшата лига (видео)

Ливърпул пропусна да победи Нюкасъл на "Анфийлд", след като допусна изравнително попадение в петата минута на добавеното време и завърши 1:1 със "свраките" в двубой от 33-тия кръг. Успехът бе задължителен за мърсисайдци преди директния сблъсък между Уест Хам и Челси по-късно днес. Ливърпул обаче не го постигна и пропусна шанса поне за няколко часа да се настани на четвъртото място. В момента "червените" остават на точка зад директните си конкуренти, които са с мач по-малко. Мохамед Салах откри резултата още в третата минута и стана първият футболист на мърсисайдци, който отбелязва 20 или повече гола в три различни сезона във Висшата лига. След това обаче играчите на Юрген Клоп отново пропуснаха куп чисти положения и отново бяха наказани за това в края. Джо Уилок изравни резултата в 95-ата минута.

Юрген Клоп  направи само една промяна в сравнение с мача с Лийдс в понеделник. Мохамед Салах се завърна в титулярния състав, като той стартира за сметка на Джеймс Милнър. Това означаваше, че Ливърпул започна и с четиримата си нападатели - Салах, Жота, Мане и Фирмино.

Стив Брус очаквано заложи на същия състав, който победи Уест Хам преди няколко дни.

Ливърпул взе аванс още преди да е изтекла третата минута. Дъмет не успя да изчисти топката след центриране не Мане, след което Салах овладя много добре и стреля мощно под напречната греда. Така египтянинът стана първият играч на Ливърпул, който отбелязва 20 или повече гола в три различни сезона в Премиър лийг.

След първите десетина минути Нюкасъл започна също да опитва интересни атаки, в основата на които бе скоростта на Сен-Максимен. В 20-ата минута дойде най-добрата възможност за гостите преди почивката. Лонгстаф се озова зад отбраната на мърсисайдци и излезе очи в очи с Алисон, но стражът на Ливърпул изби. При последвалия корнер топката се озова във вратата на бразилеца, но попадението правилно бе отменено, след като трима играчи на Нюкасъл бяха в засада. 

Диого Жота пропусна две добри възможности за Ливърпул. В първата ситуация португалецът стреля от 12 метра право в ръцете на Дубравка, а след това не успя да накаже груба грешка в защитата на Нюкасъл и от още по-близка дистанция прати топката встрани от вратата. Между тези две ситуации и Мане имаше шанс, но след рикошет и неговият удар премина на сантиметри встрани.

В 37-ата минута Фирмино изведе с прекрасен пас Салах, който излезе сам срещу Дубравка, но не успя да го преодолее - голям пропуск за домакините. Три минути след това Салах отново излезе на добра позиция в наказателното поле, след което пусне към Мане. Сенегалецът само трябваше да преодолее стража на гостите, но се забави и Дубавка улови. 

Ливърпул владееше топката в над 70% от времето и създаде доста положения през първото полувреме, но се оттегли на почивка отново само с гол аванс. Същото се случи преди няколко дни и в двубоя с Лийдс. 

Второто полувреме започна с две чудесни възможности за Нюкасъл. И в двата случая Алисон успя да реагира добре, като особено важна бе намесата му в 55-ата минута, когато Жоелинтон се оказа сам срещу него. Дубравка пък спаси опасен удар на Фирмино.

В 59-ата минута Клоп извади Жота и включи на негово място Милнър.

Нюкасъл се затвори добре. 1/4 преди края Салах пропусна поредната чиста възможност. Лонгстаф подари топката на Мане, който веднага намери своя партньор в атака, но ударът не египтянина се оплете във външната страна мрежата. Малко след това хубав изстрел на Александър-Арнолд от воле профуча на сантиметри от целта.

В 81-вата минута Дубравка спаси много добре удар на Мане.

Както и срещу Лийдс в началото на седмицата, пропуските на Ливърпул отново бяха наказани. В 92-рата минута Калъм Уилсън прати топката във вратата на Алисон. Тук обаче късметът покри домакините, защото попадението бе отменено след намесата на ВАР заради това, че топката срещна ръката на нападателя преди той я прати във вратата. В 95-ата минута защитата на "червените" обаче отново се провали. Гейл свали с глава към Уилок. Кабак и Фабиньо останаха далеч и играчът на Арсенал за втори пореден път се оказа герой за Нюкасъл. 

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Кабак, Фабиньо, Робъртсън, Вайналдум, Тиаго, Жота, Фирмино, Мане, Салах

Нюкасъл: Дубравка, Кларк, Фернандес, Дъмет, Ричи, Лонгстаф, Шелви, Мърфи, Алмирон, Сен-Максимен, Жоелинтон

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Omilron
24.04.2021 17:54

Тия искаха да идат в Суперлигата, за да не се излагат срещу изпадащите отбори като Нюкасъл.