Зидан: Абсурдно е да смятаме, че няма да сме в ШЛ през следващия сезон

19:05
Зидан: Абсурдно е да смятаме, че няма да сме в ШЛ през следващия сезон

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан подготвя отбора си за труден сблъсък с Челси от полуфиналите в Шампионската лига. Първата среща е във вторник в испанската столица, а реваншът е седмица по-късно в Лондон. “До момента Челси си върши работата в турнира и ни очаква напълно различен двубой в сравнение с показаното досега. Съперникът има опит във всякакви напредвари и ще трябва да покажем най-добрата си версия - при това и в двата мача, за да продължим напред”, заяви френският специалист. 

Паралелно с битката в ШЛ “лос меренгес” се борят и за титлата в Ла Лига. “Няма как да избираме между двата турнира, защото имаме реални шансове и в двата. Много пъти тази година изпитвахме трудности, но винаги успявахме да се вдигнем. Остава ни един месец и ще се борим до последно, в главата ми няма мисъл за нищо друго. Искаме да дадем всичко от себе си на терена, без да си мислим, че е възможно да не спечелим”, нахъсан е Зидан. 

“Не очаквам Челси да се затвори, защото това е отбор, който и напада, и се отбранява. Трябва да сме напълно фокусирано и когато създадем положения, да се възползваме от тях”, продължи наставникът. 

Зидан пак коментира възможността Реал да бъде изхвърлен от ШЛ заради водещата си роля в проекта за Суперлигата. “Абсурдно е да смятаме, че няма да сме в ШЛ през следващия сезон. Много се изговори вече по темата, а и ще продължи така, защото няма как да контролираме нещата. Ако обаче започнем постоянно да мислим за това, ще си навредим. От нас се иска да играем силно от първата до последната минута. За другото - няма какво да сторим. Очаквам и съдията да си свърши работата”, завърши треньорът. 

Тони Кроос се завръща в групата на Реал, а извън нея остава Ферлан Менди.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация