Лил не се отказва от битката за титлата във Франция (видео)

11:04
Лил не се отказва от битката за титлата във Франция (видео)

Пари Сен Жермен се задържа на върха в Лига 1 само няколко часа. В късния мач от съботната програма на 35-ия кръг Лил победи с 2:0 Ница и отново оглави класирането, с аванс от точка пред парижани. Головете отбелязаха Бурак Йълмаз в 13-ата минута и Мехмет Зеки Челик в 55-ата. Гостите пък бяха с човек по-малко от 48-ата минута, когато Джордан Латомба получи червен картон.

Отборът на Кристоф Галтие не остави никакво съмнение в превъзходството си. Бурак Йълмаз откри с хубав изстрел извън наказателното поле, а изгонването на Латомба допълнително улесни "песовете" и не след дълго друг турски национал - Зеки Челик, подсигури трите точки.

Това беше четвърта победа в последните пет мача за Лил. Тимът от Северна Франция има сравнително добра програма в оставащите три кръга и изглежда фаворит за титлата. Следващия уикенд предстои гостуване на Ланс, после идва домакинството на Сент Етиен и сезонът завършва с мач срещу Анже на чужд терен. 

ПСЖ също не би трябвало да срещне проблеми срещу Рен (гост), Реймс (домакин) и Брест (гост). Парижани обаче имат и други ангажименти - реванша с Манчестър Сити в Шампионската лига и финала за Купата на Франция срещу Монпелие.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация