Лечков: Не искам да управлявам футбола, защото не съм подходящ

10:13
Лечков: Не искам да управлявам футбола, защото не съм подходящ

Членът на Изпълкома Йордан Лечков гостуваше с студиото на "бТВ", където сподели, че подадената оставка от страна на Борислав Михайлов като президент на БФС е била поискана под натиск. Според Лечков няма нищо общо между оттеглената оставка на Михайлов и кандидатурата на Димитър Бербатов, както и че няма вариант, при който от УЕФА и ФИФА да ни извадят от всички международни турнири. 

"Няма вариант да има безвластие. Мисля, че преди година и половина изпълняващият длъжността президент беше неправилно вписан - Михаил Касабов. Аз искам правилата да се спазват. Оставката на Борислав Михайлов беше неправилно искана и неправилно подадена под политически натиск. От една година и половина не се подписвам. Няма да говоря против колегите. В една такава ситуация това беше вмешателство в една независима организация. Видно беше, че натискът е от премиера. Той излезе и каза, че Борислав Михайлов трябва да си подаде оставката. За нас гласуват клубовете и това е вмешателство в работата. Няма вариант да бъдем наказани. Можеше да бъдем наказани, когато имаше вмешателство. Боби Михайлов подаде оставка, за да не стават страшни неща. Можеше да бъдем извадени от всички състезания. Имаше индикации това да се случи. Няма връзка между оттеглянето на оставката от Борислав Михайлов и кандидатурата на Димитър Бербатов". 

"И ние сме гласоподаватели и можем да кажем, че искаме оставка. Явно е, че има някакви пропуски. За националния отбор аз отговарям и той не върви. Нека обаче бъдем коректни. Футболистите се подготвят в клубовете, а не в националния отбор. Сменихме много треньори и то големи имена. Ние нямаме силно вътрешно първенство и силни футболисти в чужбина. Точно такава работа за ДЮФ разработихме съвместно с Красимир Балъков. Трябваше да бъдем по-настоятелни в работата с държавата. Ако тя отказва, това е несериозно. Общините трябва да са самостоятелни и да има финансиране. Трябва да се улеснят и да се признават средствата за разход. В България всичко е изкривено". 

"В Унгария 800 млн. евро са заделени за футбол с програма. Дойдоха унгарците и предварително тяхното ръководство беше сигурно, че ще ние бият и ни биха. Защо трябва да гледам думите на Димитър Бербатов? Президентът на БФС се казва Борислав Михайлов. На следващия Конгрес може да се реши дали да има мандатност. Нямам нищо против, това е добро предложение. Не искам да управлявам футбола, защото не съм подходящ. Следващият Конгрес ще е догодина. Всички решения, които са взети до момента, са взети нелегитимно".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация