Лестър надви резервите на Манчестър Юнайтед (видео)

21:50
Лестър надви резервите на Манчестър Юнайтед (видео)

Манчестър Юнайтед загуби от Лестър с 1:2 в двубой от 36-ия кръг на Премиър лийг. Люк Томас беше точен за гостите в 10-ата минута, но само пет по-късно Мейсън Грийнууд изравни. Лестър отново излезе напред в 66-ата чрез Чаалар Союнджу.

 

Първата опасност дойде от играчите на Лестър в 8-ата минута, но малко не достигна на Джейми Варди да засече от няколко метра. Две минути по-късно обаче младият Томас намери мрежата с хубав удар от въздуха - 1:0 за Лестър.


Пет минути по-късно обаче същият този Томас сгреши при дълго подаване в половината на Лестър, при което топката беше овладяна от Диало. Тъмнокожият футболист веднага подаде към Грийнууд, който с удар по земя не даде шанс на Каспер Шмайхел.


Изравнителното попадение вдъхна увереност на "червените" и те взеха инициативата, след като преди това владееха топката само в около 35% от времето. Лестър като че ли се изненада и дълго време не успяваше да създаде нищо смислено пред вратата на Юнайтед. Чак в последната секунда на първата част гостите получиха възможност да застрашат Де Хеа от пряк свободен удар, но топката срещна стената. 


Лестър започна по-силно второто полувреме, но поне в началото това не смути домакините. Натискът се увеличи и в 59-ата минута Де Хеа направи отлично спасяване след удар на Ихеаначо от 3-4 метра. Солскяер се опита да вдигне тима си на крака, вкарвайки наведнъж Маркъс Рашфорд и Единсон Кавани.


Двойната смяна стана в 66-ата минута, когато пред вратата на Манчестър Юн имаше корнер. При центрирането му обаче Рашфорд не успя да се ориентира и Союнджу мина покрай него и с глава вкара за 2:1 за Лестър. 


Този път вече Лестър заигра още по-добре и в 73-ата Юри Тилеманс за малко да забие трети гол в мрежата на Юнайтед.
 

На терена за домакините се появи и Бруно Фернандеш и тимът стигна до шанс за гол чак в 84-ата минута, но точно португалецът тогава не уцели вратата. 


В крайна сметка лисиците взеха трите точки, а този резултат и на теория подпечата титлата на Манчестър Сити.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация