Чуждестранните баскетболисти искат да напуснат незабавно Израел

16:10
Чуждестранните баскетболисти искат да напуснат незабавно Израел

Чуждестранните баскетболисти в израелското първенство излязоха с изявление по повод ескалацията в отношенията между Израел и Хамас и хилядите ракети, отправени към еврейската държава в последните дни. Играчите желаят сезонът в шампионата да бъде отменен, за да могат да напуснат страната и да се приберат по родните си места.

"В наш интерес е сезонът да бъде отменен незабавно, за да се запази нашата безопасност и сигурност. Въпреки че оценяваме усилията на ръководството на Лигата да ни отведе на безопасно място като Гърция или Кипър, ние няма да се качим на полет, който не е заплануван да ни прибере по родните места. Смятаме, че ако в този момент трябва да се поемат някакви рискове от пътуване, то те трябва да са свързани единствено със завръщането ни у дома при семействата и близките ни.

В момента баскетболът е най-малкото ни притеснение. Колкото и да обичаме играта и това, което правим, ние просто не можем да представим най-добрия продукт за феновете с надвисналата ситуация", се казва в изявлението на баскетболистите.

В момента всички мачове от първенството на Израел са отложени. Преди дни двубой от Втора дивизия бе прекъснат за кратко заради сирена за опасност от бомбардировка. Очаква се ръководството на Лигата да се събере, за да реши какво ще се случи с настоящия сезон в първенството.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация