Роберт Левандовски изравни рекорд на Герд Мюлер

19:06
Роберт Левандовски изравни рекорд на Герд Мюлер

Нападателят на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски отбеляза 40-ия си гол за сезона в Бундеслигата и изравни рекорда на Герд Мюлер от сезон 1971/1972. 32-годишният поляк се разписа при гостуването на Фрайбург, което завърши 2:2. Той ще има възможност и да подобри рекорда, ако се разпише в последния кръг, когато Байерн приема Аугсбург. 

Левандовски откри резултата в 26-ата минута от дузпа, но Мануел Гулде изравни три минути по-късно. Льорой Сане изведе гостите напред в 53-ата минута, но Кристиан Гюнтер изравни за крайното 2:2 в 81-ата минута. 

Байерн си осигури титлата още миналата седмица, но Ханзи Флик заложи на повечето си основни играчи. На вратата Александер Нюбел записа първи мач в Бундеслигата за баварците. Двубоят започна с атаки и към двете врати, като при първите възможности Грифо стреля неточно от добра позиция за домикините, а Сане също не бе точен за съперника. Левандовски имаше шанс да се разпише и по-рано, но от границата на наказателното поле прати топката покрай вратата. Той получи по-добра възможност в 26-ата минута, когато след разглеждане с ВАР съдията отсъди дузпа за нарушение на Кюблер срещу Томас Мюлер. Полякът не сбърка и вкара попадението, с което изравни рекорда на Герд Мюлер. 

Играчите на Байерн и скамейката се събраха, за да окажат почит на Левандовски. Празненствата сякаш се отразиха на концентрацията на играчите и Фрайбург изравни три минути по-късно. Гулде бе изпуснат от Зюле и засече топката след ъглов удар. 

И двата отбора играеха открито и създаваха положения, но до почивката нов гол не падна. В началото на втората част прекрасен пробив на Сане завърши с подаване към Гнабри, който прати топката в мрежата. Попадението обаче не бе зачетено поради засада. Секунди по-късно Алаба намери Мюлер в наказателното поле, а той свали топката за Сане и той се разписа, а този път голът бе зачетен. 

Домакините търсеха изравняване, а Демирович пропусна добра възможност. И двамата треньора направиха няколко смени, което наруши ритъма на играта, а в 73-ата минута Нюбел излезе отлично и спря Хаберер. Малко по-късно вратарят на Фрайбург Марк Флекен направи блестящо спасяване след удар на Левандовски. Байерн допусна изравняване в 81-ата минута. Страхотен удар на Гюнтер не остави шансове на Нюбел. Левандовски пък отново бе спрян от Флекен пет минути преди края.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация