Феновете на Динамо Дрезден раниха близо 200 полицаи (видео)

19:11
Феновете на Динамо Дрезден раниха близо 200 полицаи (видео)

185 полицаи са ранени при сблъсъци с празнуващи фенове на Динамо Дрезден след промоцията на отбора във Втора Бундеслига в неделя. Голяма група ултраси се събраха край клубния стадион на Динамо след снощната победа над Тюркюджю Мюнхен с 4:0, която гарантира изкачването на любимия им тим във втория ешелон от следващия сезон. Феновете започнаха да се струпват край съоръжението 30-ина минути преди последния съдийски сигнал, когато домакините вече водеха с 3:0 и беше ясно, че ще постигнат необходимата им победа.

Служителите на реда, които са опитали да разпръснат множеството заради мерките срещу разпространението на коронавируса, са ранени основно от хвърлени бутилки, пиротехника и камъни. 11 от тях са хоспитализирани, а шестима остават в болницата до днес следобед.

Властите разследват и се опитват да установят виновните за нападенията и за нанесените телесни повреди на полицаите, както и за още 103 нарушения на правила и ограничения, свързани с пандемията от COVID-19. Арестувани са 40 запалянковци на възраст между 18 и 69 години, като впоследствие те са освободени.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация