Де Лихт се оплака, че играчите на Юве го подиграват заради облеклото му

14:11
Де Лихт се оплака, че играчите на Юве го подиграват заради облеклото му

Защитникът Матайс Де Лихт, за когото Ювентус плати 85 млн. евро, не се чувства като голяма звезда. Нидерландският национал дори разкри, че в клуба му се подиграват, че не носи скъпи дрехи.

“Не съм фен на това да давам пари за скъпи дизайнерски дрехи, обличам се просто. Понякога в Юве ми се смеятм за това, но аз искам да съм звезда на терена. Никога няма да ме видите да отивам на тренировка с изискан костюм”, сподели 21-годишният футболист в интервю за De Volkskrant. 

Бившият капитан на Аякс говори и за разликата между футбола в родината си и този в Италия. “Запалянковците в Нидерландия се “палят”, но когато мачът свърши, забравят всичко. В Италия обаче е съвсем друго - тук три дни по-късно още коментират някоя неотсъдена дузпа. Когато загубим в дерби, тифозите ще страдат и ние усещаме това”, каза още Де Лихт.

“Различен е и самият футбол. В Нидерландия повече се фокусирахме върху централния нападател, докато в Серия “А” трябва да внимаваме и за зоновото покритие. Често оставяме човека с топка да продължи, насочвайки поглед към неговият съотборник, който се опитва да влезе в освободената зона. За всичко това най-много ми помага Джорджо Киелини. Той е господар в това нещо! Играта в защита в Италия е занаят и е страхотно, че мога да покажа какво умея. Това беше и целта ми”, завърши Де Лихт. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация