Кузманов загуби в дебютното си участие на Голям шлем

09:50
Кузманов загуби в дебютното си участие на Голям шлем

Димитър Кузманов не успя да запише първа победа в квалификациите на турнир от "Големия шлем". Българинът дебютира в пресявките на "Ролан Гарос", но отпадна от Уго Делиен в три сета - 6:3, 2:6, 1:6. Мико изигра много силен първи сет, но след това съперникът му, който е бивш №72 в световната ранглиста, обърна развоя на срещата. 

Делиен беше фаворит в мача, но Кузманов го изненада с агресивния си подход. В първите два гейма, в които сервира, българинът трябваше да спасява точки за пробив и го направи. При 3:2 втората ни ракета пласира няколко добри ретура и проби на нула, а в следващия гейм отново не даде точка на боливиеца. Делиен намали на 3:5, но Кузманов не трепна и с лекота затвори сета на свой сервис. 

Проблемите на Мико започнаха в четвъртия гейм на втория сет, когато загуби подаването си, след като пропусна геймбол за 2:2. Делиен, поставен под номер 12 в схемата на квалификациите, се възползва от момента и безпроблемно взе сета с 6:2, изравнявайки резултата. 

Третата част мина изцяло под контрола на южноамериканеца, който е с над 100 места по-напред от Кузманов в ранглистата на АТР. Ключов се оказа дългият втори гейм, минал през четири равенства, но завършил с пробив в полза на Далиен. Резултатът бързо набъбна до 5:0, а Мико съумя да вземе само един гейм, преди съперникът му да стигне до победата. 

Кузманов не записа ас и направи две двойни грешки, а освен това спечели само 45% от точките на втори сервис. Българинът отрази 4 точки за пробив и реализира една от четирите си възможности да вземе подаването на противника. 

Вчера с успех в квалификациите при жените стартира Елица Костова, но Изабелла Шиникова отпадна. Днес българскоо участие при дамите продължава с мачовете на Цветана Пиронкова и Виктория Томова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация