До края на седмицата Ибрахима Конате ще е играч на Ливърпул

16:26
До края на седмицата Ибрахима Конате ще е играч на Ливърпул

Трансферът на Ибрахима Конате от РБ Лайпциг в Ливърпул е много вероятно да стане факт до края на седмицата. Мърсисайдци са склонни да платят клаузата за откупуване в договора на играча, която е 40 милиона евро. Според последните информации, играчът вече е минал първия етап от медицинските прегледи, преди трансферът да стане официално факт, пише "Футбол Инсайдър".

Ливърпул имаше сериозни проблеми в отбрана този сезон след контузията на Вирджил ван Дайк. Юрген Клоп бе принуден да прави доста експерименти, като през зимата дори привлече Бен Дейвис и Йозан Кабак, които обаче не донесоха нужната стабилност. Затова наставникът е твърдо решен да намери качествен футболист, който да запълни тази зона и се е спрял именно на Конате.

Интересното е, че 22-годишният французин бе преследван от контузии през сезона и изигра едва 20 мача. Точно това е и причината от Ливърпул да настояват той да мине обстойни прегледи, преди да финализират сделката за привличането му. На този етап обаче се очаква да няма проблем и всичко да мине гладко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация