Донарума сменя клубната си принадлежност

19:41
Донарума сменя клубната си принадлежност

Техническият директор на Милан Паоло Малдини потвърди, че стражът на "росонерите" Джанлуиджи Донарума напуска клуба. 22-годишният вратар си тръгва като свободен агент, след като не прие предложените му от клуба условия, за да преподпише. Милан вече успя да намери заместник на Донарума. Това е стражът на Лил Майк Менян, който ще струва на "росонерите" 13 милиона евро.


"Хората понякога не осъзнават какво означава да си професионалист. Той не е показал липса на уважение. Мисля, че трябва да благодарим на всички играчи, които имаха принос за този невероятен сезон. Джиджо беше лидер и често бе капитан. Той беше главен герой през този сезон. Знам, че е трудно да се осъзнае, но вече е много трудно да намериш играчи, които започват кариерата си с един отбор и остават в него до края. Трябва да уважаваме тези, които са дали толкова много на Милан. Пътищата ни се се разделят. Мога само да му пожелая всичко най-добро", заяви Малдини.


Донарума е в Милан от 2013 година, когато е едва на 14. Той има 215 мача за първия отбор на "росонерите". Името му се спряга с Ювентус, Барселона и Манчестър Юнайтед. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация