Зидан може да поеме ПСЖ

11:14
Зидан може да поеме ПСЖ

Зинедин Зидан, който вчера официално напусна треньорския пост в Реал Мадрид, може да застане начело на Пари Сен Жермен. Според журналиста Николо Скира ръководството на парижани сериозно обмисля да се раздели с Маурисио Почетино и да назначи Зизу. На "Парк де Пренс" вярват, че подобен ход може да помогне Килиан Мбапе да бъде убеден да поднови договора си. 

Самият Почетино също не е убеден в желанието си да остане начело на ПСЖ. Под негово ръководство отборът стигна до полуфиналите в Шампионската лига, но отпадна от Манчестър Сити. На домашната сцена пък титлата беше изпусната едва за втори път в последните 9 години. Вече не е тайна, че аржентинецът е изкушаван от бившия си клуб Тотнъм и евентуална арздяла може да се окаже изгодна и за двете страни. 

ПСЖ съвсем не е единствената опция пред Зидан. Възможно е той да замени Дидие Дешан като селекционер на националния отбор на Франция след еврофиналите, а не е изключено дори да поеме Тотнъм. "Шпорите" още не са отправили конкретна оферта към французина, но той е в списъка на президента Даниел Леви. 

Зидан си тръгва за трети път от Реал Мадрид по собствена инициатива - веднъж като футболист и два пъти като треньор. През 2006 година той прекрати състезателната си кариера една година преди края на договора си, който му гарантираше по 6 млн. евро на сезон. През 2018 година Зидан се оттегли от треньорския пост на кралския клуб след спечелването на третия пореден трофей от Шампионската лига. По този начин той се отказа доброволно от 24 млн. евро, които щеше да получи в оставащите две години от договора си. Сега Зизу се лиши от още 12 млн., които щеше да вземе като заплата до края на договора си през 2022 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация