"Найки" са анулирали договора си с Неймар заради сексуален тормоз

12:07
"Найки" са анулирали договора си с Неймар заради сексуален тормоз

Причината за предсрочното прекратяване на рекламния договора между спортния концерн "Найки” и звездата на Пари Сен Жермен Неймар бе обвинението срещу футболиста за сексуален тормоз над един от служителите на марката спортно облекло, съобщава The Wall Street Journal.

Според изданието служителка на "Найки” още през 2016 г. е информирала колегите си и приятелите си за предполагаемия опит от страна на Неймар да я принуди в интимни отношения, докато са работили заедно по една от инициативите с негово участие, след което компанията е започнала да разследва инцидента. "Найк сложи край на сътрудничеството си със спортиста, защото отказа добросъвестно да сътрудничи при разследване на достоверни твърдения за неподходящо поведение спрямо служител", цитира вестникът изпълнителния вицепрезидент на компанията Хилари Крейн.

Защитата на Неймар отрече обвиненията. "Неймар ще се защити решително срещу неоснователни атаки в случай на всякакви претенции, което все още не се е случило", се казва в изявление на представителите на спортиста. Бащата на футболиста на ПСЖ Неймар Сантос нарече обвиненията срещу сина му фалшиви. "Бяхме изненадани, никой не си спомня какво се случи през 2016 г., сега всичко изглежда много странно. Неймар дори не познава това момиче, естествено, “Найки” го обяви, след като се разделихме. Странно е, че всеки, който напусне “Найки”, се сблъсква с такива обвинения. Вече се случи с Кристиано Роналдо и с починалия баскетболист Кобе Брайънт, и те бяха омърсени и сега отправят фалшиви обвинения срещу Неймар по същия начин", каза бащата на бразилския национал в интервю с вестник "Фоля де Сао Пауло".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация