Барселона предлага 10-годишен договор на Меси

12:22
Барселона предлага 10-годишен договор на Меси

От Барселона се надяват да подпишат нов договор със суперзвездата си Лионел Меси, с който двете страни да се обвържат за срок от 10 години, пише “Спорт”, който разкрива детайли от плана на каталунците.

Целта на президента Жоан Лапорта е Меси да остане в клуба като футболист за още два сезона до 2022/23. След това аржентинецът би могъл да премине в Интер Маями на Дейвид Бекъм, където в рамките на още два сезона той би бил играч на отбора от МЛС, но също така и посланик на Барселона. По този начин нападателят би приключил футболната си кариера през 2025-а. За тези четири години той би получил брутна заплата от 60 млн. евро на сезон. Тя е по-малка от настоящата му, но “блаугранас” по този начин биха му плащали същата сума дори и в периода му в американския тим. 

За 2025/26 планът е Меси да се завърне в клуба и да остане там поне до 2030/31. От вестника не са сигурни каква роля би изпълнявал, като възможностите са стратегически партньор, което включва да бъде глобален посланик и да стартира нови проекти, или да заеме някаква длъжност, свързана със спортно-техническия щаб. За тази част от проекта не се знае каква ще бъде предложената заплата, като Лапорта настоява заложената сума да е символична, а бонусите да бъдат по-важната част от сделката, докато Меси предпочита сигурната сума да е в по-голям размер. Все още обаче не е ясно дали футболистът ще подпише нов договор с каталунците, като преговорите продължават.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация