Брентфорд спечели най-скъпият мач в световния футбол (видео)

19:01
Брентфорд спечели най-скъпият мач в световния футбол (видео)

Отборът на Брентфорд влезе във Висшата лига, след като спечели с 2:0 финалния плейоф в Чемпиъншип срещу Суонси, който се игра пред 12 хиляди зрители на „Уембли“. 


По този начин лондонският отбор триумфира в най-скъпия мач в световния футбол и след 74-годишно прекъсване се завърна на най-високото ниво на английския футбол.


С победата в този мач Брентфорд заработи 180 милиона паунда.


Брентфорд получи правото да изпълни дузпа в 9-ата минута, след като Брайъм Мбеумо се измъкна сам срещу вратаря на Суонси Фредерик Уудмън, който го препъна и съдията Крис Кавана посочи бялата точка.


Наказателният удар бе реализиран от голмайстора на Чемпиъншип Айвън Тоней в 10-ата минута, като по този начин той реализира своя 33-ти гол от началото на сезона.


Брентфорд удвои своята преднина в 20-ата минута, когато Мадс Расмусен пусна отличен пас към Емилиано Маркондес, който с плътен удар вкара топката във вратата на Уудмън.


Брентфорд можеше да вкара трети гол в 21-ата минута. Айвън Тоней отправи страхотен удар от въздуха, от границата на наказателното поле на Суонси, топката срещна напречната греда и тупна пред голлинията.


В добавеното време на първото полувреме Суонси можеше да намали своя пасив, но Андре Аю стреля над напречната греда в аут.


Суонси направи много голям пропуск в 47-ата минута, когато Конър Робъртс подаде към Андре Аю, но той не успя да засече топката.


Суонси остана с човек по-малко в 65-ата минута, когато Джей Фултън бе изгонен с директен червен картон за нарушението, което извърши срещу Матиас Йенсен. Фултън настъпи много грубо с бутоните своя съперник по левия глезен.


Брентфорд можеше да вкара трети гол в 81-ата минута, когато пред Айвън Тоней се откри чудесна възможност в наказателното поле на Суонси, но ударът му бе блокиран от защитник на уелския отбор.


След последния съдийски сигнал футболистите на пчеличките започнаха партито, след като спечелиха най-важния си мач за сезона. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация