Без тенисистка от Германия във втори кръг в Париж след 63 години

18:56
Без тенисистка от Германия във втори кръг в Париж след 63 години

Предвид факта, че няма германска тенисистка във втори кръг на Ролан Гарос за първи път от 1958-а насам, шефът на женския тенис в страната призна, че шансовете за достигане успехите на Щефи Граф не изглеждат реалистични на този етап.

Загубата на Андреа Петкович от чехкинята Каролина Мухова последва отпаданията на Анжелик Кербер и Лаура Зигемунд в първи кръг на Откритото първенство на Франция. Това е много далеч от постиженията на Граф – германската легенда има шест титли в Париж между 1987-1999, годината в която се отказа. „Не е положително в момента. Разполагаме със страхотни таланти, но нямаме никой, който е на изключително ниво. Няма в момента нито една 14 или 15-годишна състезателка в германския тенис, която да кажа с готовност: „Изчакайте две години, тя ще бъде звезда“, каза шефът на женския тенис в Германската тенис федерация Барбара Ритнер за Евроспорт.

Основното притеснение е, че триото от германки, които отпаднаха в първи кръг на Ролан Гарос, наближават края на кариерите си. Петкович, полуфиналистка на Ролан Гарос от 2014, трикратната шампионка от Шлема Кербер, двукратна четвъртфиналистка в Париж, и Зигемунд, която стигна последните осем в турнира миналата година, са на 33-годишна възраст. „От една страна, нашето поколение остаря. По-трудно е да играеш с висока интензивност в тренировъчните сесии ежедневно“, призна Петкович.

Тя не бе щастлива от представянето си срещу Мухова, „но победите трябва да дойдат от някъде“, добави тя, след като загуби десет от 14-те си мача през 2021.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация