Ясен Петров: Тук сме, за да радваме хората в България

18:33
Ясен Петров: Тук сме, за да радваме хората в България

Наставникът на националния отбор на България Ясен Петров даде пресконференция преди утрешната контролна среща с Русия. Пловдивският специалист поиска от "лъвовете" характер срещу командата на Станислав Черчесов. 

"Мисля, че се познаваме добре. Не искам сега да разкривам всичко, което знаем за Русия - достатъчно качествен състав. Срещаме един много сериозен противник, подхождаме с уважение към него, води ги един сериозен треньор. Това е поредното предизвикателство пред нас, уважение и респект към Русия. 

От нас се иска да покажем характер. Нормално е когато играеш с такива противници адреналинът да е високо, но ако сме притеснени, няма да можем да покажем качествата си. Футболът трябва да се играе с настроение, независимо срещу кой играеш. Утре предполагам ще има зрители, стадионът е прекрасен, надявам се да зарадваме всички, които гледат мача.

Всичко е уважение, доверие и честност. Най-важното е тази формула е между треньора и играчите да е налице. Трябва футболистите да идват с настроение в националния отбор. Не на последно място трябва да има добра комуникация, непрекъснато комуникираме с играчите.

Този отбор не е мой, той е на България. Тук сме да помагаме на футболистите, аз и моят екип, но отборът е на България! Да, всеки ден навлизаме все по-добре в техните глави, от гледна точка на идеи, настроение. Тук сме да направим добър колектив, да радваме хората в България, това ни е мисията. Дано ни се сбъднат мечтите! 

При всички положение ще има ротации. Играем срещу много силни отбори, което е добре, защото трябва да си мерил силите с такива отбори, за да знаем къде сме стигнали. След три дни имаме още по-тежък мач, макар че не се знае. Може да не ни достигне времето за възстановяване, Франция ще има повече време от нас. При всички положения ще има ротации, може да има промени и в тактическата постройка. Не искам да казвам повече пред вас, но ще има доста промени. 

Най-голямото ми желание е да постигнем победа. Виждам как в момента се сглобява един добър футболист. Срещу Словакия видях добри минути, оптимист съм за бъдещето на този отбор. Нямаме звезди, но се изгражда един добър колектив. Надявам се на базата на това нещо да постигнем съвсем скоро победа. Дай боже да е утре!

Капитанската лента, която ще носи Кирил Десподов? Само мога да кажа: "честита отговорност". Накрая искам да благодаря за прекрасната организация, доброто посрещане, което ни осигуриха от Руската футболна федерация. Желая успех на Русия на Европейското първенство", заяви Ясен Петров в Москва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация