Десподов ще изведе "лъвовете" с капитанската лента срещу Русия

18:56
Десподов ще изведе "лъвовете" с капитанската лента срещу Русия

Най-добрият футболист на България за 2018 година Кирил Десподов ще изведе “лъвовете” с капитанската лента срещу Русия. Това е решението на селекционера Ясен Петров, който ще даде почивка на втория капитан Васил Божиков и още няколко играчи. Както е известно, титулярният капитан Георги Костадинов е с травма и не пътува с тима.

Крилото на Каляри, който стана шампион през тази година с екипа на Лудогорец, ще запише и мач №20 с екипа на “трикольорите”. Бързакът има на този етап и два гола. 

Интересното е, че Десподов изрази публично още през ноември 2019 година след отказването от националния отбор на Ивелин Попов, че е готов да поеме тази отговорност да бъде капитан на България, ако му се гласува доверие. 24-годишният футболист направи много добър сезон в Разград, като отбеляза шест попадения и добави 14 асистенции във всички турнири от общо 28 мача. 

Той демонстрира отлична форма и в контролата на австрийска земя срещу Словакия (1:1) преди няколко дни, когато бе най-добър за “лъвовете”. Именно той изработи попадението на Атанас Илиев, като преди това удари греда, а след това негов изстрел мина на сантиметри от гредата, което му попречи да ознаменува добрата си игра с гол.

Самият футболист пък показва израстване и извън терена, като помага и на още по-младите от него в състава, в който има доста играчи с много малък опит в националния тим. Именно затова и Ясен Петров е решил да му повери капитанската лента срещу Русия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация