Карлос Тевес напусна Бока Хуниорс

10:22
Карлос Тевес напусна Бока Хуниорс

Нападателят на Бока Хуниорс Карлос Тевес официално обяви раздялата си с клуба. Новината циркулираше в медийното пространство в последните дни, но сега футболистът я обяви официално. Това се случи на пресконференция, на която Тевес се появи заедно с президента на клуба Хорха Амеал.

“Като футболист винаги давам всичко от себе си. Затова съм щастлив. За мен Бока е най-добрият клуб в света, клубът, който баща ми подкрепяше, както и аз, съпругата ми и сина ми. Не мога да лъжа отбора и феновете. Решението е изцяло мое. За да играеш в Бока, трябва да даваш най-доброто от себе си, а аз в момента не съм способен да го сторя”, призна Тевес.

Нападателят е разтърсен от смъртта на баща си Сегундо, който почина от усложнения от COVID-19 по-рано през годината.

“Истината е, че нямах време да почета подобаващо смъртта на баща ми, който е бил на терена с фланелката на Бока. Искам да благодаря на всички в клуба. От ръководството ме помолиха да остана до декември, докато хората се завърнат по стадионите, а това направи нещата още по-трудни за мен. Последният ми спомен от “Ла Бомбонера” ще бъде как се прегръщам с феновете и как всички пеят че сме шампиони, след като спечелихме пред погледа на Марадона - неговото последно появяване пред хора. Това бе и последният път, в който видях баща ми да плаче от радост”, каза още Карлито.

Накрая той завърши с думите: “Роден съм в Бока и ще умра в Бока. Кръвта ми не е червена, а винаги ще бъде синя и жълта”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация