Лудогорец напира за нападател от Премиър лийг

10:33
Лудогорец напира за нападател от Премиър лийг

Лудогорец прави сериозни опити да привлече 22-годишния словенски национал Ян Млакар, пише "Тема Спорт". Централният нападател е собственост на елитния английски Брайтън, но през миналия сезон игра под наем в Марибор. За подписа на тарана разградчани ще трябва да се преборят с хърватския гранд Хайдук (Сплит).

Според изданията в Словения Лудогорец е с едни гърди пред хърватите в преговорите с “Чайките”. Причината е, че българският шампион е предложил повече пари за нападателя. Млакар има договор с англичаните до лятото на 2022 година. Опити да го задържи в състава си прави и Марибор, но според местните медии това е “мисия невъзможна”.

Ян Млакар е роден на 23 октомври 1998 година, висок е 183 сантиметра и тежи 78 килограма. Той остави отлична кампания зад гърба си. В 32 мача вкара 14 гола за Марибор, който остана на второ място в класирането. Така той стана голмайстор на първенството. В момента футболистът е на лагер с националния отбор на страната. Той дебютира за тима преди дни - на 1 юни, при равенството 1:1 със Северна Македония, а освен това игра и при снощната победа с 6:0 над Гибралтар, като се отчете с гол и асистенция.

Млакар е роден в Любляна, а като дете започва да тренира в местиня Алфа, след което се мести в Домжале. От там още като юноша е продаден на Фиорентина. За тима дебютира в Серия “А” през сезон 2017/18, а същата кампания играе като преотстъпен и във Венеция. През януари 2018 година пристига в Марибор, като двата клуба си поделят правата му. Година по-късно Брайтън вади оферта от 3,5 милиона евро, а Марибор и Фиорентина си поделят трансферната сума. Нападателят обаче не изиграва дори мач за “Чайките”, като на два пъти е преотстъпван в Марибор, като освен това е бил под наем и в Куинс Парк Рейнджърс и Уигън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация