Федерер продължава напред на Ролан Гарос

09:48
Федерер продължава напред на Ролан Гарос

Бившият номер 1 в света Роджър Федерер продължава със силното си представяне на Ролан Гарос при завръщането си в турнири от Големия шлем след близо година и половина отсъствие, след като победи германеца Доминик Кьопфер със 7-6(5), 6-7(3), 7-6(4), 7-5 в оспорван мач от третия кръг на надпреварата.

За 39-годишния Федерер това бе първо участие във вечерна сесия на Откритото първенство на Франция, като той трябваше да се потруди сериозно, за да стигне до успеха срещу 59-ия в света Кьопфер. В първия пробиви нямаше и се стигна до тайбрек, в който швейцарецът се наложи със 7-5, но във втората част двамата тенисисти бяха по-нестабилни на собствен сервис и си размениха по два пробив, преди отново да влязат в тайбрек, в който Кьопфер бе по-солиден и даде само три точки на съперника си. Третият сет също бе решен след тайбрек, този път в полза на Федерер, след което два пробива бяха достатъчни на швейцареца, за да затвори мача след малко над три часа и половина игра.

"Не очаквах, че ще успея да спечеля три мача тук. Днес това бе една голяма стъпка напред за нашия отбор, защото няма как да тренираме за толкова дълъг мач. Борбеният му дух ми донесе успеха днес. Човек трябва да обича това, което прави, а аз обожавам тениса", сподели след двубоя носителят на 20 титли от Големия шлем.

На осминафиналите Федерер ще се изправи срещу 9-ия поставен в схемата италианец Матео Беретини, който победи корееца Сунву Куон, а при нов успех той може да срещне световния номер 1 Новак Джокович на четвъртфинал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация