Джошуа и Усик ще се бият на стадиона на Тотнъм

18:45
Джошуа и Усик ще се бият на стадиона на Тотнъм

Планираният сблъсък на Антъни Джошуа с Олександър Усик за световната титла в тежка категория ще се проведе на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“, съобщава Sky Sports.

Британският боксьор, носител на поясите на WBA, IBF и WBO провежда разговори за двубой със задължителния претендент на Световната боксова организация Усик и стадионът с капацитет 62 000 седящи места е бил избран за предпочитано съоръжение за сблъсъка, който се очаква да бъде насрочен за септември. Джошуа се съгласи на мач с Кубрат Пулев на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ миналия юни, но срещата бе преместена на „Уембли“ миналия декември поради пандемията от коронавирус.

Промоутърът на Усик Александър Красюк заяви за Sky Sports миналата седмица, че се надява да финализира сделката. „Очакваме решението на Крал Ей Джей дали е достатъчно смел да бъде детрониран“. „Няма видими пречки сделката да не бъде осъществена“, каза той преди за Sky Sports. Предложеният двубой за абсолютната световна титла в тежка категория между Джошуа и Тайсън Фюри пропадна миналия месец, което предизвика WBO да нареди обединеният шампион да се изправи срещу задължителния претендент Усик.

Украинската звезда обеща да спечели всички титли в дивизията, след като стана абсолютен световен шампион в полутежка категория. Джошуа изгледа последната победа на Усик на ринга – успех по точки срещу Дерек Чисора през октомври, преди да защити титлите си с нокаут срещу Пулев в деветия рунд през декември.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация