Христо Бонев: Гордея се, че 5 човека от националния тим играят в Локомотив

10:26
Христо Бонев: Гордея се, че 5 човека от националния тим играят в Локомотив

Легендата на българския футбол – Христо Бонев, коментира пред "Мач Телеграф“ изявите на националния отбор в последните три приятелски мача. Той смята, че селекционерът Ясен Петров и момчетата му трябва да получат подкрепа както и, че по-добрите времена за държавния тим скоро ще дойдат. Според Бонев, новият капитан на националите ни Кирил Десподов може да бъде истински лидер на този тим, тъй като притежава изключителни качества.

"Ясен Петров е в процес на търсене на оптималния състав. Даде шанс на всички добри български футболисти да вземат участие. Аз лично най-много съм впечатлен от Даниел Наумов. Това момче показа срещу Франция, че го чака светло бъдеще“, започна анализа си Зума. 

"Гордея се, че 5 човека от националния тим играят в Локомотив (Пд). Ако към тях добавим контузения Мартин Луков, стават шестима. На мача в Париж нито един от тях не започна като титуляр. И през първото полувреме не проведохме нито една добра атака. Видя се, че с влизането на Бирсент Карагарен, Митко Илиев и Георги Минчев имахме повече идеи в атака и започнахме по-често да поглеждаме към вратата на Франция. 

Най-хубавото положение го създадоха Митко Илиев и Карагарен. Жалко, че нямахме шанс в тази ситуация. Ако бяхме вкарали можеше и да не загубим. Всичко това, не го казвам, защото съм пристрастен локомотивец, а защото това са фактите. Мисля, че тези момчета добре осъзнават каква чест и отговорност е да играеш за България и за това Ясен Петров непрекъснато ги вика и им дава такова доверие“, категоричен беше трикратният футболист номер 1 на България

"Трудно е да предричаме какво ще бъде бъдещето на този национален отбор. Аз познавам добре Ясен Петров и неговите идеи. Ако трябва да отличим нещо добро в тези три мача и особено на този в Париж, е това, че в защита момчетата положиха много усилия, за да изпълнят неговите тактически указания. Е, разбира се, не можем да кажем, че сме се противопоставили кой знае колко добре, но се постарахме. Все пак отсреща имахме съперник, който играе съвсем различен футбол. В някои моменти като гледаш, просто се чудиш как французите разиграваха с такава лекота и правеха двойни подавания, дори в нашето наказателно поле. Това, което вършеха играчите на Дешан, е онова нещо, заради което казваме, че футболът е изкуство. Що се отнася до нас мисля, че Ясен е видял в тези мачове позитивните неща. 

А за мен, както вече казах, те са предимно в защита. Той търси най-доброто и тези мачове ще му помогнат да го намери. И малко по малко ще ни накара да очакваме по-добри дни. Мисля, че в тези мачове на отбора му липсват момчета като Тодор Неделев и Антон Недялков. Смятам, че те могат да допринесат да изглеждаме по-добре. Кирил Десподов може да бъде лидер на този национален отбор. За мен той е изключителен футболист. Има впечатляваща бързина и техника, чете играта. Мисля, че с повече помощ от хората в средата на терена ще можем да организираме и да завършваме успешно повече атаки. Това е едно от нещата, които за мен все още ни куцат и се видя и в последните три мача“, завърши Зума.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация