Джоузеф Диксън ще строи стадион и мол за Левски, връща Мъри Стоилов

15:26
Джоузеф Диксън ще строи стадион и мол за Левски, връща Мъри Стоилов

Заявилият интерес да инвестира в ПФК Левски Джоузеф Диксън даде пресконференция на стадион "Георги Аспарухов". На нея трябваше да присъства и мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков, но той не се появи пред медиите.


„От около шест месеца преговаряме. Това е най-голямата спортна марка в държавата. Общо погледнато, състоянието на спорта в Европа в източната ѝ част показва така, че този бизнес модел не е устойчив. Идеята е да инвестираме средства не само в построяването на нов стадион, а и на търговски център. Причината за това е, че гледаме на тази инвестиция в дългосрочен план и този футболен клуб да може сам да се издържа. Независимо дали аз съм собственик или някой друг искам да се изкарват средства без да е необходимо инвеститор да влага непрестанно пари и смятам, че това е добре. Не представлявам никого”, заяви Диксън.


„Причината да получа такава значителна доза финансиране е редицата успешни проекти, които съм имал в САЩ. Именно оттам са готови да ме подкрепят финансово. Трябва да може целия футболен клуб да се самоиздържа. Американските финансови институции няма да дадат 250 милиона долара за проект, в който ще се инвестира и без да се знае кой стои зад него. Вече съм представил необходимата банкова гаранция", допълни бизнесменът.


Той добави, че Станимир Стоилов е първият избор за треньор на Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация