Христо Стоичков иска парична компенсация в размер на 40 000 евро от Левски

13:29
Христо Стоичков иска парична компенсация в размер на 40 000 евро от Левски

Една от трите футболни школи на Христо Стоичков в Каталуния е подала жалба срещу Левски в Българския футболен съюз, която ще бъде разгледана на Изпълкома по-късно днес. Става въпрос за парична компенсация в размер на 40 000 евро, която ръководството на въпросната школа търси във връзка с бившия футболист на тима от "Герена" Божидар Краев. 

Камата търси тази сума заради двете години прекарани от Краев в школата му в Испания. Националът беше част от въпросната футболна академия между 2008 и 2010 година. По правилата на ФИФА при подписване на първи професионален договор трябва да се заплати компенсация на всички клубове, участвали във формирането на играча от сезона, в който навършва 12 години до 23-ата му годишнина. Претенциите на Стоичков са, че "сините" не са спазили регулациите при подписването на първия професионален договор на Краев през 2014-а и не са превели дължимото. Освен това при международен трансфер същите клубове трябва да си разпределят сума, равняваща се на 5% от заплатената за преминаване в чуждестранния клуб. Камата твърди, че това правило също не е спазено при трансфера на Краев в датския Мидтиланд срещу сумата от 500 000 евро. Така общата сума на иска според жалбата, вследствие на двата казуса, е 40 000 евро.

По информация на Sportal.bg обаче Божката Краев беше продаден за 420 000 евро на датчаните, което значи, че сумата, която трябва да бъде преведена от Левски е по-малка от исканите 40 000 евро, но със сигурност от "сините" трябва да се разплатят, ако не искат да имат по-тежки наказания, като отнемане на точки например.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация