Марчело Липи: Имам доверие в Имобиле

13:42
Марчело Липи: Имам доверие в Имобиле

Големият италиански треньор от близкото минало Марчело Липи посочи кои играчи, според него, ще бъдат с ключова роля за “Скуадра адзура” на започващото днес Европейско първенство. Италианците излизат в мача на откриването тази вечер срещу Турция в среща от Група “А”. Специалистът, донесъл последната световна титла на Италия (на Мондиал 2006 в Германия), спомена имената на халфа на Интер Николо Барела и нападателя на Лацио Чиро Имобиле.

“Виждам двама играчи, които могат да бъдат решаващи. Първият е Николо Барела, защото той прави всичко, което могат топиграчите на неговата позиция. Той участва и в защита, и в нападение, притежава увереността да опитва удари извън наказателното поле. Той е прототипът на големия национален халф.

Другият е Чиро Имобиле. Имам доверие в него, мисля, че това е правилният момент, в който той да обере плодовете на труда си”, сподели пред “Гадзета дело Спорт” 73-годишният Липи, който похвали работата на селекционера Роберто Манчини с “адзурите” и добави, че не изключвав ъзможността четирикратните световни шампиони да триумфират с трофея, но за да се случи това, ще им трябва нужното количество късмет, както и всички футболисти да са здрави. Липи коментира още, че преди триумфа на Италия на Световното преди 15 години италианците са изиграли повече мачове преди старта на турнира в сравнение със сега.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация