Турция - Италия (прогноза)

15:05
Турция - Италия (прогноза)

След близо петгодишно чакане Европейското първенство по футбол отново ще завладее сърцата на феновете на Стария континент. Тази вечер в 22:00 часа е насрочен първият мач, който ще противопостави единайсеторките нa Турция и Италия. Срещата е от група “А”.

"Адзурите" са определяни като отявлен фаворит от специалистите. Една от главните прични е, че ще играят у дома си на стадион “Олимпико”, където ще имат солидна подкрепа от трибуните. Никак не е за пренебрегване фактът, че възпитаниците на Роберто Манчини са в убийствена форма от 27 поредни мача без загуба и 8 поредни победи. Не на последно място идва и по-големият опит. Италия е четирикратен световен шампион, а веднъж печели и европейската титла (1968). Скуадрата игра два еврофинала, които загуби през 2000 и през 2012 година. Очакванията на Апенините са за втори европейски триумф в началото на юли.

Турците от своя страна са изключително корав съперник, който не е за подценяване. Селекционерът Шеньол Гюнеш е изградил много стабилен състав. Макар да са с една от най-младите селекции на първенството със средна възраст от 25 години, южните ни съседи са отбор, който може да обърка сметките на всеки. Те също показаха добра форма преди началото на шампионата с 6 мача без загуба, като през това време записаха впечатляващи победи с 4:2 над Нидерландия и 3:0 като гост на Норвегия. Това е още един знак, че не бива да бъдат подценявани.

Големият проблем пред Роберто Манчини за откриващия мач е, че не може да използва плеймейкъра Марко Верати, който не е напълно възстановен от контузията в коляното, която го мъчи. Така мястото му ще заеме Мануел Локатели. В последния момент от състава на адзурите отпадна и Лоренцо Пелегрини.

В състава на Турция няма особени кадрови проблеми и Шеньол Гюнеш ще може да пусне най-доброто, с което разполага. Най-вероятно стартовият състав няма много да се различава от този, който бе тестван в последната контрола с Молдова.

Прогнозата за откриващия мач на Евро 2020 е под 2,5 гола. И двата тима ще подходят предпазливо и едва ли ще се втурнат в неспирни атаки от първата минута, което ще вкара двубоя в удобно за италианците русло. При техен гол е много вероятно да затворят мача в типичен стил, което допълнително ще натежи в полза на ниската резултатност.

ВСИЧКИ ДВУБОИ ОТ ЕВРО 2020 СА НАЛИЧНИ ЗА ПРОГНОЗИРАНЕ В ИГРАТА НА WINNER.BG.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация