Кой ще стане голмайстор на Евро 2020? Ето фаворитите

17:27
Кой ще стане голмайстор на Евро 2020? Ето фаворитите

С наближаването на началото на Евро 2020 един от най-интересните въпроси е кой ще стане голмайстор на турнира. На първенството ще участват някои от най-добрите нападатели в света, които ще си оспорват ценното отличие, докато се опитват да помогнат на своите отбори да се представят възможно най-силно.

Ето и част от фаворитите за Златната обувка:

Хари Кейн (Англия) – Голмайсторът на Световното първенство в Русия преди три години влиза в Евро 2020 в страхотна форма, след като наскоро спечели голмайсторския приз на Висшата лига за трети път в кариерата си. Кейн има предимството да играе за един от фаворитите за титлата Англия, където негови съотборници са някои от най-силните атакуващи футболисти в Европа – Рахийм Стърлинг, Маркъс Рашфорд, Фил Фоудън, Джейдън Санчо. Хари Кейн е фаворит номер 1 на букмейкърите за Златната обувка с коефициент 6.

Ромелу Лукаку (Белгия) – Белгия е сред най-силните отбори в Европа в последните години, но според мнозина това е последният голям шанс на Златното поколение на „червените дяволи“ да стигне до трофей. Лукаку направи страхотни два сезона за Интер в последните две години, като бе с основна заслуга за спечелената шампионска титла от „нерадзурите“ тази пролет. Неговите изяви за националния отбор са още по-впечатляващи – той има 60 гола в 93 мача за Белгия и само на 28 години е голмайстор номер 1 в историята на страната. С подкрепата на Еден Азар и Кевин де Бройне Лукаку има много голям шанс да стане голмайстор на Евро 2020, който букмейкърите оценяват на 8.

Килиан Мбапе (Франция) – Младата звезда на Франция, определян за сигурен бъдещ носител на Златната топка, бе с водеща роля за световната титла на Франция в Русия още като тийнейджър, а сега нивото му е дори по-високо. „Петлите“ са определяни за фаворит номер 1 за титлата, а Мбапе може да бъде водещата сила в техния поход по терените на Евро 2020. Коефициентът за Златна обувка на Мбапе е 10.

Кристиано Роналдо (Португалия) – Съвсем наскоро Роналдо стана голмайстор на Серия А на 36 години, преборвайки конкуренцията на Лукаку, а сега той ще има тежката задача да изведе успешно настоящите европейски шампиони от група с тимовете на Германия, Франция и Унгария. Надали някой се съмнява, че е по силите на Роналдо да избухне на Евро 2020 и да стане голмайстор на първенството. Шансът да го стори букмейкърите оценяват на 13.

Роберт Левандовски (Полша) – 32-годишният поляк вкара невероятните 48 гола в 40 мача за Байерн Мюнхен във всички турнири през сезона, като подобри половинвековен рекорд на Гред Мюлер за отбелязани попадения в рамките на една кампания в Бундеслигата. Левандовски винаги е на висота и за Полша със своите 66 гола в 118 мача. Макар и Полша да не е сред фаворитите за силно представяне на Евро 2020, Левандовски е напълно способен да отбележи повече голове от конкурентите си в по-малък брой мачове. Коефициентът за Златна обувка на Левандовски е 21.

Скрит фаворит за Златната обувка – Бурак Йълмаз (Турция). В историята на Европейските първенства има случаи и на по-изненадващи голмайстори като Милан Барош на Евро 2004 и Саво Милошевич на Евро 2000 (дели приза с Патрик Клуйверт). 35-годишният Бурак Йълмаз показа на всички, че все още не е приключил с големия футбол, след като бе с основна заслуга Лил да пребори конкуренцията на фаворита ПСЖ и да спечели титлата във Франция през изминалия сезон. Йълмаз се отчете с 18 гола в 33 мача във всички турнири за своя тим и влиза в топ форма в Евро 2020, където Турция ще срещне Италия, Уелс и Швейцария в груповата фаза. За любителите на риска коефициентът за Йълмаз е 41.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация