Аржентина с фалстарт за Копа Америка (видео)

09:52
Аржентина с фалстарт за Копа Америка (видео)

Аржентина не успя да победи Чили в първия си мач на Копа Америка. Двубоят, игран в Рио де Жанейро, завърши 1:1, като точен за “гаучосите” беше Лионел Меси. Капитанът на аржентиниците откри от пряк свободен удар в 33-ата минута и вече има общо 73 гола за националния тим и 39 в официални мачове, с което подобри рекорда на Габриел Батистута. 

“Албиселесте” можеше да си осигури по-солиден аванс до почивката, но през второто полувреме и чилийците показаха зъби. В 57-ата минута те получиха дузпа, пропусната от Артуро Видал, но при добавката Едуардо Варгас не сгреши. 

В предни позиции за Аржентина започнаха Меси, Лаутаро Мартинес и Николас Гонсалес, а след почивката в игра се появиха Анхел Ди Мария, Серхио Агуеро и Анхел Корея. Чили беше без контузения Алексис Санчес, но в състава личаха имената на останалите ветерани - Видал, Варгас, Чарлс Арангис, Гари Медел, Маурисио Исла и Клаудио Браво. 

Лаутаро Мартинес пропиля първата голова възможност след пас на Меси. Последва добра намеса на Браво, който парира удар на Нико Гонсалес. Натискът на Аржентина даде резултат в 33-ата минута. Меси майсторски завъртя топката от пряк свободен удар и нито стената, нито Клаудио Браво можеха да сторят нещо - 1:0. 

В края на полувремето “гаучосите” претендираха за дузпа, но ВАР убеди съдията Вилмар Ролдан да не посочва бялата точка. Чили не сътвори нито една стойностна атака, но това се промени след почивката.

В 53-ата минута се стигна до спорна ситуация в другото наказателно поле. Емилиано Мартинес фаулира Видал, като отново се прибегна до помощта на ВАР. Ролдан отсъди дузпа, а зад топката застана Видал. Мартинес спаси неговия изстрел, но Варгас се добра пръв до кълбото и изравни. 

Аржентинците веднага тръгнаха напред. Браво отрази изстрели на Меси и Ди Мария, а Николас Гонсалес сгреши с паса при една от най-опасните контри на двукратните световни шампиони. Чили също можеше да измъкне победата, но не използва открилите се свободни протранства. 

В същата група “А” Парагвай обърна Боливия с 3:1, а Уругвай почиваше в първия кръг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация