Вратарят на Венецуела не позволи на Колумбия да запише втори успех на Копа Америка

10:11
Вратарят на Венецуела не позволи на Колумбия да запише втори успех на Копа Америка

Колумбия пропусна да запише втора победа на Копа Америка. Отборът на Рейналдо Руеда трябваше да се задоволи с нулево равенство срещу Венецуела, въпреки че имаше тотално надмощие през целия мач. Колумбийците отправиха 23 удара към вратата на противника срещу само два от страна на Венецуела, но така и не успяха да преодолеят стража Уилкер Фаринес. 

Мачът в Гояния беше много коректен преди почивката, но след нея се изнерви и реферът Ебер Акиньо вдигна 7 жълти картона и един червен - на Луис Диас от Колумбия. Решението за изгонването на халфа на Порто беше доста спорно, а малко преди това съдията пожали Хосе Мартинес от Венецуела, който удари съперников играч без топка. 

Колумбийците започнаха в атака със съотборниците в Аталанта Луис Муриел и Дуван Сапата. И двамата имаха възможности да открият резултата, но бяха спрени от великолепните намеси на Фаринес. Матеус Урибе и Едуин Кардона също пропуснаха от чисти позиции, а Венецуела изцяло се бранеше. 

През втората част Руеда пусна Хаминтон Кампас, Луис Диас и Мигел Борха, но нито те, нито някой друг от състава на Колумбия успя да намери път към вратата на Фаринес. 

В последните минути Хуан Куадрадо направи няколко опасни пробива, но макар и с доста късмет, Венецуела удържа нулевото равенство. Червеният картон на Луис Диас дойде чак в добавеното време и не оказа влияние на крайния резултат. 

Колумбия има 4 точки, а в следващия си мач от група “В” излиза срещу Перу. Венецуела е с 1 точка и на 21 юни ще се изправи срещу Еквадор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация