ЦСКА подписа нов договор с генералния си спонсор

19:13
ЦСКА подписа нов договор с генералния си спонсор

Водещата българска гейминг компания WINBET ще бъде официален партньор на ЦСКА и през следващите пет години. Това съобщиха на официално събитие в Гранд Хотел София представители на компанията и на ръководството на отбора.

Историята на партньорството между WINBET и ЦСКА започва през 2016 г., когато логото на компанията се появи на гърба на фланелките на отбора. Съгласно новото споразумение между двете страни, WINBET за първи път ще бъде основен спонсор на ЦСКА. Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков, маркетинг мениджърът на WINBET Десислава Колева-Иванова, старши треньорът на отбора Любослав Пенев и играчи на клуба представиха екипите на ЦСКА с логото на компанията.

Логото на WINBET ще бъде на фланелките на играчите на ЦСКА за мачовете от националното първенство, европейските клубни турнири, турнира за Купата на България, както и на стадиона и тренировъчната база на отбора. Играчи на ЦСКА ще участват и в промоционални активности на компанията, която планира и специални предложения за феновете на клуба-рекордьор по национални титли у нас. Споразумението предвижда и специални бонуси за отбора, в зависимост от представянето му в различните състезания.

„Ръководството на ЦСКА приветства предложението на WINBET да стане генерален спонсор на нашия отбор. Оценяваме високо дългогодишното ни сътрудничество като вярваме, че и занапред ще продължим да развиваме успешно професионалното си партньорство, което е израз на високите ни общи цели“, коментира изпълнителният директор на армейците Пламен Марков.

„Днес ставаме свидетели на еволюцията на едно дългогодишно и ползотворно партньорство. WINBET подкрепя ЦСКА вече пет години и новото ни споразумение за партньорство е доказателство за нашия сериозен ангажимент към клуба. Надяваме, с наша помощ, отборът да продължи възходящото си развитие, да постигне заслужения връх в първенството и да се представи добре в евротурнирите“, заяви маркетинг мениджърът на WINBET Десислава Колева - Иванова.

„Аз имах възможност преди време да обясня, че ЦСКА е финансово обезпечен през цялата календарна година. Естествено, че нашите спонсори, в лицето на нашия нов генерален спонсор, ние ще разчитаме нашият бюджет да става все по-стабилен и да удовлетворя вижданията на спортно-техническото ръководство и да няма никакви проблеми относно функционирането на клуба през годината. Така че, в това отношение, считам, че присъствието на WINBET и останалите наши спонсори е изключително важно по-време на тези трудни времена“, добави Марков.

„С оглед на политиката на компанията, WINBET остава рекламодател в спорта и такъв вид сътрудничество не е стоял на дневен ред. Нямаме амбициите да влизаме в различни конфигурации със спортни клубове – единственият начин на партньорство е договор за реклама“, обясни Колева-Иванова за партньорството между двете страни, подчертавайки, че лице от компанията няма да влиза в клуба.

„До този момент г-н Ганчев не ме е упълномощавал да отговарям на въпроса за това дали се оттегля или остава на „Българска армия“. Ще си позволя да отговоря не толкова сериозно, а малко с играта „тука има, тука няма“. Това е въпрос на гадания. Ние като клуб силно се надяваме г-н Ганчев и г-н Инджов да продължат финансовото обезпечаване на клуба. През последните шест години те показаха, че един български клуб може да се развива без никакви финансови проблеми, всичко се е изплащало навреме, клубът се развива по един много добър начин, както виждате организационно, финансово и възходящо спортно-техническо, надявам се така и да продължим“, каза още изпълнителният директор на „червените“.

Старши треньорът Любослав Пенев допълни, че работи спокойно въпреки неяснотата относно това дали финансовите благодетели на клуба ще продължат да го издържат. Той не е запознат с вчерашната среща на кандидата за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов на стадион „Българска армия“, на която не присъстваха столични клубове. „Аз присъствах като физичексо лице там, проявих любопитство за това, което предлага новият екип на Димитър Бербатов и събралите се клубове. Ще се въздържа от мнение. Не мога да кажа защо не са присъствали другите клубове, лаконичен съм, защото поводът на нашата среща е съвсем различен“, каза Марков.

„Аз бях първият човек от футболните среди, който си каза мнението за ръководене на българския футбол и това беше преди 8-9 години. Следващият човек, който критикуваше непомалко от мен, беше г-н Пенев. Промяна в българския футбол трябва да има. В този живот всичко се измерва в резултати. Какъв е резултатът след последните над 10 години, какво се промени в нашия футбол? Отговорът е ясен. Трябва да има промяна и тя е задължителна, друг е въпросът дали българските клубове имат нужда от това, и българското общество. Съседни наши страни вече участват на големи форуми като Европейско първенство. Ние къде сме? Каква е перспективата? Аз приветствам идеята на Бербатов и другите кандидати, за това, че правят срещи с клубове, изнасят своите платформи. Това е нещо позитивно, което става, но такъв въпрос го решава Конгресът“, добави изпълнителният директор.

„WINBET е компания, която се занимава с хазарт. Ние имаме право да изразходваме средствата си с мъжки и женски футбол над 18 г., а не с детско-юношески футбол, или какъвто и да е друг спорт. Ръководството решава какво да прави със средствата. Договорните отношения са с мъжкия футболен клуб“, завърши Колева-Иванова, добавяйки, че Христо Стоичков отскоро е лице на кампанията на WINBET и не е повлиял за подновяването партньорството с ЦСКА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация