Лудогорец с първа загуба в Австрия

19:16
Лудогорец с първа загуба в Австрия

Лудогорец претърпя първо поражение в предсезонната си подготовка, след като отстъпи с 1:3 на Ференцварош в контрола, която се проведе в Австрия. 

Унгарският шампион дръпна с два гола след точни изстрели на Узуни (23) и Франк Боли (74). Пиерос Сотириу (82) намали, но в 87-ата минута Лайдуни вкара за 3:1 след слаба намеса на Падт.

Срещата започна равностойно и без положения пред двете врати. След четвърт час игра Сисиньо за малко не създаде сериозни главоболия на своя отбор, когато при безобидна ситуация в наказателното поле влезе неразчетено в краката на играч от Ференцварош, но реферът прецени да не отсъжда дузпа.

В 23-ата минута Ференцварош откри резултата с първата по-сериозна атака към една от двете врати. Чирич центрира добре отляво към непокрития Узуни, който вкара след удар с глава от границата на малкия пеналт.

В 37-ата минута Кешерю стреля в аут от пряк свободен удар, а това бе най-опасното положение за орлите до този момент. Пет минути по-късно добра комбинация на Лудогорец пред наказателното поле на противника завърши с изстрел по земя на Каули, но Герго спаси.

След почивката Лудогорец наложи териториално превъзходство, но положенията пред вратата на унгарския шампион липсваха. Това се промени в 62-ата минута, когато резервата Мавис Чибота излезе сам срещу вратаря след двойно подаване с Кешерю, но шутира над напречната греда.

Секунди по-късно Янков нахлу в наказателното поле и падна след съприкосновение с няколко играчи на противника, но реферът не отсъди дузпа.

В 73-ата минута Батурина отправи опасен шут от 18-19 метра, Падт изби, а Икоко блокира добре нападател на унгарците, който опита да вкара с добавка в празната врата.

Минута по-късно отбраната на българския шампион отново се пропука. Джоунс центрира отляво към Боли, който простреля ефектно от въздуха Падт за 2:0.

В 77-ата минута Батурина стреля от около 11 метра, но в аут.

След влизането на Ману и Чибота атаката на разградчани стана по-остра, което даде резултат в 82-ата минута. Чибота преодоля съперник на левия фланг, нахлу в наказателното поле и върна към Ману, който стреля. Шутът се отклони в крак на играч от Ференцварош и отиде в Сотириу, а той от своя страна вкара за 2:1 в празната врата.

Надеждите на орлите за изравняване се изпариха в 87-ата минута, когато Лайдуни реализира трето попадение след слаба намеса на Падт. Футболистът на Ференцварош преодоля Гонзалвеш пред наказателното поле и стреля слабо, но топката мина през ръцете на плонжиралия страж на българския тим и влетя в мрежата му за крайното 3:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация