Уругвай записа първа победа на Копа Америка срещу аутсайдера Боливия

09:41
Уругвай записа първа победа на Копа Америка срещу аутсайдера Боливия

Уругвай постигна първата си победа в тазгодишното издание на Копа Америка. Тази нощ възпитаниците на Оскар Табарес се наложиха с 2:0 над Боливия в третия си двубой от група “А”. Успехът им дойде след автогол на Карлос Лампе в 40-ата и попадение на Единсон Кавани в 79-ата минута. За Боливия пък това бе трето поредно поражение.

Уругвай диктуваше събитията на терена и в 21-ата минута Кавани дриблира в наказателното поле, но вратарят внимаваше и успя да блокира удара му. След това в 36-ата минута Луис Суарес стреля с глава от добра позиция, но не намери очертанията на вратата.

В 40-ата минута се стигна и до откриване на резултата. Топката бе центрирана по земя в наказателното поле, там Хайро Кинтерос действа лошо и с шпагат я прати в краката на вратаря Лампе, който не успя да реагира, кълбото рикошира в него и се озова зад голлинията.

В 45-ата минута Луис Суарес за малко да удвои със силен шут извън наказателното поле, но този път Лампе спаси.

Вместо Боливия да реагира през втората част в търсене на изравняването, Уругвай продължи да има инициативата. Карлос Лампе направи няколко блестящи спасявания след удари на Кавани и Родриго Бентанкур, а в 76-ата минута и Факундо Перес пропусна добра възможност, стреляйки покрай вратата.

В 79-ата минута обаче логичното се случи и падна втори гол за урусите. Торес напредна отляво и пусна към Кавани в наказателното поле, който от движение хладнокръвно прати топката в мрежата за 2:0.

Така Уругвай се поздрави с победата и с актив от 4 точки излезе на 3-ото място групата. Боливия пък остава на дъното с нулев актив и почти без шансове за продължаване напред в турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация