Пиронкова се препъна на последното стъпало преди основната схема на "Уимбълдън"

16:02
Пиронкова се препъна на последното стъпало преди основната схема на "Уимбълдън"

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова не можа да осъществи мечтата си да се завърне на любимия турнир от “Големия шлем” - “Уимбълдън”, след като отпадна в третия квалификационен кръг от възродената хърватка Ана Конюх с 2:6, 6:4, 2:6.

Така на “свещената трева” България ще бъде представена единствено от Григор Димитров, след като последователно в пресявките загубиха Елица Костова, Изабелла Шиникова, Виктория Томова и Димитър Кузманов. 

Пиронкова очаквано стигна най-далеч от всички, но след като записа две безпроблемни победи срещу съперници далеч под класата й, имаше нещастието да се падне срещу 23-годишната Конюх. Тя в момента е 129-а в световната ранглиста, но причината са нестихващите проблеми с контузии. Откакто наскоро се завърна на корта тя може да се похвали с финал в Белград и осминафинал в Маями, където елиминира Ига Швьонтек, а вече и с участие в основната фаза на “Уимбълдън”.

Цвети загуби категорично първия сет, но успя да се пребори за втората част, вкарвайки мача във втори час. Ранен пробив за Конюх обаче наклони везните в нейна полза, а впоследствие тя затвори мача още при първата си възможност. Основното предимство на хърватката бяха 58-те процента спечелени точки след втори сервис, докато Пиронкова бе с 44%. Конюх реализира 28 уинъра (9 аса) и направи 30 непредизвикани грешки, докато българката се отчете с 13 печеливши удара и 33 сбъркани.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация