Аржентина съсипа Боливия (видео)

09:59
Аржентина съсипа Боливия (видео)

Мегазвездата Лионел Меси се превърна в герой за Аржентина при успеха с 4:1 над Боливия в двубой от група А на Копа Америка. Той се разписа на два пъти за успеха и даде една асистенция. С победата Аржентина завърши на първо място в потока с 10 точки, а Боливия отпадна, след като не спечели нито една. 
 
В другия мач от групата Уругвай победи Парагвай с 1:0. И двата тима продължават в 1/4-финалите, както и тимът на Чили. За Меси двубоят срещу Боливия беше под номер 148 и така той изпревари Хавиер Масчерано по брой мачове с екипа на “албиселесте”. В мача нямаше интрига, тъй като отборът на Аржентина си беше осигурил класирането напред, докато Боливия не можеше да помръдне от последното място. 
 
“Гаучосите” започнаха вихрено и още в първите минути създадоха положения пред вратата на Боливия и се наложи вратарят Карлос Лампе да се намесва решително и да прави двойно спасяване. Той обаче беше безпомощен в шестата минута, когато Алехандро "Папу" Гомес от воле с левия крак откри резултата след подаване на Меси в наказателното поле. В 33-ата минута Гомес беше повален в наказателното поле и Меси се зае с изпълнението на дузпа, като не сгреши за 2:0. 
 
Девет минути по-късно аржентинецът оформи своя дубъл, след като получи топката от Серхио Агуеро. След почивката Боливия стигна до почетно попадение, но така и не се върна в мача, тъй като след него Лаутаро Мартинес направи 4:1 за Аржентина. Така в 1/4-финалите Аржентина ще се изправи срещу Еквадор на 4 юли в търсене на 17-ия си пореден мач без поражение на Копа Америка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация