Официално: Бенитес е новият мениджър на Евертън

19:29
Официално: Бенитес е новият мениджър на Евертън

Бившият мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес официално вече е начело на Евертън, обявиха от клуба. 61-годишният испанец подписа договор за три сезона и ще започне работа с тима на 5 юли. За последно Рафа водеше китайския Далиен Профешънъл, но напусна през януари. 

Назначаването му при “карамелите” обаче може да има негативни последствия, защото някои фенове на тима вече се обявиха срещу него. От една страна, те не го харесват заради миналото му на “Анфийлд”, пикът от което е триумфът в Шампионската лига през 2005 година, а от друга, привържениците са гневни, след като през февруари 2007 той нарече Евертън "малко отборче".

Бенитес бе заплашван вече няколко пъти с банери. Един от тях бе окачен пред дома му и носеше надпис: "Знаем къде живееш, не подписвай". Испанецът и семейството му живеят в околностите от 2004 насам, когато той бе привлечен от Ливърпул.

От Евертън все още не са коментирали въпросните търкания с феновете. От клуба уточниха само, че през последните седмици са преговаряли с няколко специалисти.

На “Гудисън Парк” Бенитес ще наследи Карло Анчелоти, който напусна, за да се завърне в Реал Мадрид. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация