Тотнъм най-после си намери мениджър

05:47
Тотнъм най-после си намери мениджър

Тотнъм вече официално има нов мениджър. Както се говореше в последните дни, това е бившият наставник на Уулвърхамптън Нуно Еспирито Санто. Близо два месеца отне на “Шпорите” да изберат заместника на Жозе Моуриньо, но сега вече друг португалец ще поеме юздите на отбора.

След като Моуриньо бе уволнен, първоначално тимът бе поет от Райън Мейсън, който имаше задачата да завърши сезона в Премиър лийг. Още тогава обаче бе ясно, че той няма да остане за постоянно, а президентът Даниел Леви ще търси по-опитен мениджър, който да поеме отбора от лятото.

Босът обаче премина през доста сериозен подбор, докато намери най-подходящият специалист. Първоначално Антонио Конте бе близо да заеме поста, след това се говореше, че Маурисио Почетино може да се завърне в клуба. Водеха се сериозни преговори и с Пауло Фонсека и Дженаро Гатузо, но така и не се стигна до подписване на договор.

В крайна сметка Леви и новият спортен директор Фабио Паратичи решиха, че правилният човек е именно Нуно Еспирито Санто. Той вече е подписал договор за две години и ще изведе отбора за началото на подготовката, която стартира в понеделник.

“Искам да приветствам Нуно в нашия клуб. Благодаря на феновете ни за тяхното търпение през този дълъг процес. Вече казах, че имаме нужда да се върнем към истинското ДНК на нашия клуб, а то е да играем атрактивен и атакуващ футбол. Фабио и аз вярваме, че Нуно е човекът, който може да вземе талантливите играчи, с които разполагаме, да се възползва от младите таланти, които идват от школата и да изгради нещо специално”, сподели Леви зав официалния сайт на клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация