Финикс Сънс спечели Западната конференция (видео)

09:55
Финикс Сънс спечели Западната конференция (видео)

Крис Пол вкара 41 точки при победата на Финикс със 130:103 срещу ЛА Клипърс, с което Сънс затвориха последната серия от Западната конференция на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) в шест мача. Така Финикс се класира на финалите за първи път от 28 години насам.

Девин Букър завърши с 22 точки и помогна за третия финал на Финикс в клубната история. Сънс ще играят за титлата в НБА срещу Атланта или Милуоки, които са равни при 2:2 победи в серията от Източната конференция.

Пол ще играе за първи път на финалите в НБА в 16-годишната си кариера, шест от които преминаха в зала "Стейпълс Сентър", където Сънс спечелиха снощи. Ветеранът записа личен рекорд в кариерата си с 41 точки и вкара също толкова, колкото и Пол Джордж за Клипърс в петия мач.

Сънс играха за последно на финалите в НБА през 1994, когато бяха водени от Чарлс Баркли и загубиха в шест мача срещу Чикаго на Майкъл Джордан. Другият финал на Финикс е от 1976, когато отборът загуби в шест мача срещу Бостън.

Маркъс Морис бе най-резултатен за Клипърс с 26 точки, а Патрик Бевърли бе отстранен от игра в средата на последната четвъртина заради нарушение срещу Пол. Джордж пък записа 21 точки и спечели девет борби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация