Капитанът на националите ни с примамлива оферта от Саудитска Арабия

13:58
Капитанът на националите ни с примамлива оферта от Саудитска Арабия

Капитанът на българския национален отбор по футбол Георги Костадинов е получил оферта от Саудитска Арабия. Предложението е от отбора на Ал Фатех от град Хофуф и е доста примамливо във финансово отношение, научи БТА.

Желанието на арабите е да вземат българския полузащитник веднага. Костадинов обаче има договор с настоящия си клуб Арсенал (Тула), което означава, че от Ал Фатех ще трябва да платят трансферна сума. Ако се стигне до преговори в тази посока, то и двете страни трябва да са доволни от перспективите, които се откриват.

Ал Фатех има една шампионска титла на Саудитска Арабия, минава за един от традиционните отбори, а през последната кампания завърши на 7-о място. В селекцията им за новия сезон са украинският вратар Максим Ковал, както и перуанският плеймейкър и национал на страната Кристиан Куева. Старши треньор на Ал Фатех е белгиецът Яник Ферера.

Иначе самият футболист вчера направи първа пълноценна тренировка с отбора на Арсенал Тула на лагера в Австрия. Той се контузи в началото на месец май по време на мач със Спартак (Москва). Костадинов имаше една скъсана връзка на десния глезен, а също така и една частично разкъсана, което го извади от тренировки за почти два месеца. Така той пропусна и трите мача на България през юни и малко от лятната подготовка на руския си отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация