Гризман: Винаги съм се борил срещу всякакви форми на дискриминация

21:49
Гризман: Винаги съм се борил срещу всякакви форми на дискриминация

Френският национал Антоан Гризман публикува своята гледна точка за появилото се в интернет скандално видео, на което се вижда как той и Усман Дембеле се подиграват на азиатски техници, които се опитват да оправят телевизора им по време на лагер на Барселона преди две години в Япония. Двамата футболисти бяха обвинени в расизъм. Във въпросния запис Дембеле казва “Не мога да повярвам, че трябва да гледам всички тези грозни лица в стаята, само и само да играя на ПЕС. И какъв е този изостанал език? Това въобще технически напреднала нация ли е?”, коментира тъмнокожият нападател. Гризман не изрича нищо, но се смее заедно с Усман.

“Винаги съм се борил срещу всякакви форми на дискриминация. През последните няколко дни някои хора се опитаха да ме изкарат човек, какъвто в действителност не съм. Напълно отхвърлям отправените към мен обвинения и съжалявам, ако съм обидил моите японски приятели”, написа Гризман в социалните мрежи. 

Заедно с Гризу и Дембеле във видеото е и сънародникът им Самюел Юмтити, но не се чува той да казва нещо или да реагира по определен начин. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация